Drenthe Loopfestijn

Één ding is heel duidelijk bij de Univé Drenthe loopfestijn halve marathon: de halve marathon wordt gelopen in één van de mooiste panorama’s van Nederland. Het uitzicht tijdens het lopen is uniek, dit vind je nergens anders! Je loopt niet alleen lang het mystieke Oosterbos maar ook via Vastenow, één van de uitlopers van de Hondsrug. Prachtig toch? Wij vinden van wel!

Tijdregistratie
Net zoals bij andere halve marathons moeten de hardlopers bij de Univé Drenthe loopfestijn halve marathon, het startnummer duidelijk zichtbaar op de borst dragen. Vanzelfsprekend moet je voorzichtig zijn in het aanbrengen van je startnummer, dit om de tijdregistratie chip, de zogeheten Bib-tag, te beschermen.

Klazienaveen: Olympisch dorp
Klinkt het raar? Toch is Klazienaveen hét olympische dorp van Drenthe! De fakkel is van Norg naar Klazienaveen gebracht. De fakkel zal tijdens het Univé Drenthe loopfestijn branden nabij de start en finish!

Prijzengeld Univé Drenthe loopfestijn
De oranisatie van de halve marathon heeft een aantal mooie (geld) prijzen beschikbaar gesteld voor de 3 snelste hardlopers op de halve marathon. De nummer één tot en met drie ontvangt respectievelijk €200, €100, €75. Daarbovenop komt het bedrag van €1000,- als je het parcoursrecord verbreekt!