Leiden halve marathon

De Leiden halve marathon is jaarlijks één van de meest bezocht halve marathons in Nederland. De organisatie streeft er dan ook naar om de halve marathon van Leiden voor iedere loper, of je nou gevorderd of beginnend bent, toegankelijk en uitdagend te maken!

Aanpassingen parcours
Dit jaar is het parcours anders als bij voorgaande edities. De organisatie wilde namelijk dat snellere lopers ook zouden mee doen aan het evenement. Hierdoor hebben ze het parcours “sneller” gemaakt. Het voordeel is dat ook de minder snelle hardlopers hiervan gaan profiteren. Dus dit is u kans om een nieuw PR op de halve marathon te lopen!

En om het allemaal nog sneller te laten verlopen heeft de organisatie van de Leiden halve marathon ook zogenaamde pacers ingezet. Dit zijn ervaren hardlopers die een zo’n vlak mogelijk schema zullen lopen. Op de rug van de pacers staat de streeftijd. Met een pacer meelopen is geheel vrijblijvend. Alles om een sneller tijd te lopen!

Prijzengeld halve marathon Leiden
Dit zal waarschijnlijk voor de beginnede hardloper niet van toepassing zijn, maar de organisatie van de Leiden halve marathon heeft zowel voor de snelste mannen als de snelste vrouwen, prijzengeld beschikbaar gesteld. Deze variëren van €500,- (voor de snelste man & vrouw) tot €50,- (voor de vijfde man & vrouw). Kortom: voor de snellere hardlopers valt er ook nog een leuk bedrag te behalen!